Află încă de la început care sunt pașii când cumperi.

Succesul este asigurat și totul merge perfect atunci când avem o viziune comună clara vis-à-vis de cum ar trebui să decurgă lucrurile – de la A la Z.

În felul acesta, eliminăm șansa ca pe parcusul colaborării noastre să apară nelămuriri, impedimente sau încurcături.

01.
PAS 1

Semnarea unui contract de comision

Prima etapă a colaborării noastre este definită de stabilirea cât mai transparentă a condițiilor financiare, a serviciilor pe care Move ți le va oferi precum și de semnarea unui contract de comision.

02.
PAS 2

Identificarea nevoilor

Identificarea nevoilor tale concrete astfel încât să îți propunem o listă scurtă cu cele mai relevante proprietăți. Acestea sunt atent alese astfel încât vizionările pe care ți le vom propune vor fi bine țintite.

03.
PAS 3

Verificarea proprietății

În cazul în care dorești să vizionezi o proprietate din afara portofoliului nostru demarăm procesul de verificare a respectivei proprietăți. Verificarea proprietății înseamnă vizionarea acesteia, punerea în ordine a actelor, stabilirea contractului de vizionare cu proprietarul.

04.
PAS 4

Începerea negocierilor

După vizionări, în momentul în care ai găsit proprietatea pe care ți-o dorești, începem negocierile. Un proces de negociere corect este bazat pe respect față de cumpărători și în același timp pe atingerea obiectivelor tranzacției pentru cei care vând o proprietate. Odată cu acceptarea ofertei unui cumpărător începe să se vadă complexitatea unei tranzacții imobiliare. Un acord de vânzare stabilește nu numai un preț de achiziție dar și o serie de termeni și condiții.

05.
PAS 5

Semnarea actelor

După ce negocierea s-a încheiat cu succes trecem mai departe la semnarea contractului de vânzare-cumpărare.

Actele de proprietate vor fi de asemenea examinate de un notar public, care va autentifica tranzacția. Noi vă asistăm și ghidăm în acest întreg proces, inclusiv în ceea ce privește diligențele notariale.

06.
PAS 6

Lista de acțiuni

După ce se semnează contractul, îți vom crea o listă de acțiuni pe care tu, ca și cumpărător este indicat să le faci: ridicarea intabulării de la notariat / înscrierea la direcția Taxe / Impozite / contractul cu furnizorii de utilități iar pentru monumente istorice, depunerea actelor necesare.

Forma de colaborare

Reprezentarea exclusivă

Reprezentarea are ca obiectiv principal mulțumirea uneia dintre părți. Spre deosebire de mediere, acum, agentul imobiliar lucrează în interesul unei singure entități având ca scop o ofertă financiară favorabilă propriului client.

În acest caz, agentul imobiliar va face tot ce îi stă în putință pentru a obține un preț cât mai bun, indiferent de tipul de tranzacție în discuție.

Acesta se va folosi atât de informațiile pe care le are la dispoziție cât și de diferite tehnici de negociere.

O agenție poate reprezenta ambele părți în regim de exclusivitate, cu condiția ca aceștia să fie reprezentați de 2 agenți diferiți.

Calculator de taxe notariale

Formular de calculare a taxelor

Completand formularul de mai jos vei vedea, in timp real, toate costurile incheierii unui contract de vanzare-cumparare a unei proprietati: onorariul notarial si taxa de intabulare achitate de catre cumparator precum si impozitul datorat in urma vanzarii unei proprietati.

calculat la cursul BNR
(4,9771 din 21.06.2024)
Modalitatea dobandirii proprietatii:
Taxe platite de cumparator:
autentificarea contractului de vanzare
autentificarea contractului de credit
intabulare OCPI
total de plata
Taxe platite de vanzator:
impozit doatorat la vanzarea proprietatii

Ce primești când cumperi cu Move?

Un loc pe care să îl poți numi “acasă” nu este doar un spațiu de locuit, ci un spațiu care de fiecare dată când îi pășești pragul, te face să zâmbești.

Misiunea noastră este să găsim împreună acest loc.

Evită drumuri inutile pentru a vedea proprietăți care nu au nici o legătură cu ceea ce îți dorești. Suntem aici să te salvăm de vizionări ratate și timp pierdut.